Pinnawalla & elefanterna

Dagbok: Pinnawalla

Kl 5 gav vi oss iväg med buss till Pinnawalla, en färd på ca 3 tim.

I Pinnawalla finns ett läger för elefanter som råkat ut för något som gör att dom inte hade klarat sig själv. De flesta har mist sina föräldrar pga av att dessa blivit dödade av jägare, tåg etc. Här finns också elefanter som i vuxenålder skadats på olika sätt, tex trampat på en mina eller som i ett fall, blivit blind.

Eftersom dom inte kan återföras till vilda elefantflockar lever de hela sitt liv i Pinnawalla.

När vi kom dit var elefanterna, ca 70 st, samlade i en stor flock och vi kunde gå så nära som ett par meter, det var riktigt häftigt att se så många elefanter stående tätt, sida vid sida.

Därefter ledde man flocken ner till byn, över huvudgatan, genom byn ner till den stora floden och vi besökare följde efter som en människoflock. Bilderna från floden säger nog mer än vad som kan beskrivas i text.

Vi hade med videokameran och kunde filma elefanterna väldigt nära, utan några staket emellan.
Filmen finns HÄR.

Efter Pinnawalla forsatte vi norrut till Sigiriya, som finns med på världsarvslistan och det är verkligen en fantastisk sevärdhet. Det är en 200 m hög klippa formad efter ett vulkanutbrott som reste sig över skogarna runtomkring. Som man förstår så har den varit en utmärkt plats för tidigare kungar, mycket svår att inta.

De 1200 trappsteg blev det tuffaste hitintills, vi var totalt dyblöta av svett när vi kom upp på platån på toppen… vilken utsikt!!!

Efter Sigiriya körde vi till hotellet, Cinnamon Lodge, som var ett 4-5 stjärnigt ställe… det var underbart att ta ett dopp i poolen och därefter njuta av den gigantiska buffén.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *