Breif Garden & Buddha

Dagbok: Söndag kväll i Bentota på Sri Lanka

Idag har vi varit och besökt ett speciellt hus med en fantastisk trädgård. Brief Garden som var hem till en aristokratisk engelsman, Bevis Bawa, under hans livstid. Kungligheter och kändisar har varit gäster där.

Vi har också fått en rundvandring med föreläsning om växter och deras läkande egenskaper. I slutet av dagen besökte vi ett buddistiskt tempel med en jättestor Buddha staty.

Sri Lanka är fascinerande på många sätt, fantastisk mat, leende människor som ibland kan  stirra lite väl intensivt på en blek svensk. De vill gärna hjälpa till med allt möjligt – även sådant som man inte behöver hjälp med – men vi vänjer oss.  Vädret just nu är fantastiskt behagligt, vi har haft sol sedan vi kom, men alla pratar om det konstiga regnet, om monsunen som kom tillbaks en månad efter att den skulle varit borta!

Vi bor jättebra på Ceysand Resort, på den långa, långa stranden. Igår gick vi på strandupptäckarfärd och vandrade ganska så långt söderut. Troligen finns det inget slut på stranden, det är ju faktiskt en ö! Vi blev i alla fall uppraggade precis när vi var sugna på en kall öl och något att äta. Vid ett ltet guesthouse en bit från stranden åt vi tigerräkor som var  så gott som man bara drömmer om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *