Richmond utflykt

Utflykt till Richmond

Till Richmond tar du dig på två sätt: Snabbast: med tunnelbanans District Line från t ex Embankment eller Westminster. Långsammast: med båt från Westminster pir, det tar ca 3 tim men  du får se mycket på vägen. Ring 071-930 4721 och kolla tidtabellen. Antal pubar: 7 st Richmonds historia är mycket sammanknuten med Henry som blev kung 1485. Idag är Richmond en stad på ca 115 000 invånare. Den kryper upp intill Themsen, som visar sig från sin bästa sida på den här sträckan. På andra sidan motorvägen Twickenham Road ligger Old Deer Park och den botaniska trädgården Kew gardens.

 

Vill du ta en längre promenad kan du följa Themsen tillbaka mot Kew och sen ta tunnelbanan därifrån tillbaka till London. Denna promenad är ca 5 km lång. I Richmond får du gå omkring en runda på egen hand, utan förslag på promenadväg. Centrum är inte speciellt stort och följer du pubarna som valts ut så får du se mycket på vägen. Om du har funderat på att shoppa i London så är Richmond på många sätt bättre än Oxford Street. Här finner du också de stora varuhusen och specialbutikerna, men du slipper trängas med turister och pubarna är mycket trevligare. Shoppar gör du i området från stationen ner mot Themsen.

ORANGE TREE

45 Kew Road En stor viktoriansk pub med blyinfattade fönster och ståtlig inredning. Namnet har den fått efter det första apelsinträdet som importerades till England, till den botaniska trädgården Kew Gardens. Den L-formade baren smyckas med pelare av mahogny. Allt på puben är stort och imponerande. Det finns så gott om plats att man både har plats att spela teater och jazz i källarbaren. Puben serverar lunchmat och har även en separat restaurang. Möjlighet att sitta utomhus finns också under sommarhalvåret.

CRICKETERS

The Green Den här puben brann ner 1844 men byggdes snabbt upp igen. Som namnet antyder så handlar det mycket om den knepiga sporten cricket på den här puben. Väggarna pryds av cricket-bilder. Anledningen är att man ibland spelar cricketmatcher på gräsplanen mittemot puben. Lunchmat finns och på söndagar kan man äta en traditionell engelsk söndagsmiddag i restaurangdelen.

PRINCESS HEAD

The Green Ett annat alternativ intill The Green är denna pub med panelklädda väggar och bjälkar i taket. Puben har en uteplats varifrån du har en fin utsikt över parken. Puben serverar lunch-mat och har inte ölsortimentet förändrats så ska du passa på och prova en pint Fuller´s ESB (Extra Speciell Bitter).

OLD SHIP

3 King Street Som namnet antyder så går mycket i det marina temat på den här puben. Inredningen börjar bli sliten, kanske för att man har många kunder. Puben är nog mest populär bland de yngre. Lunchmat finns att få.

WHITE CROSS HOTEL

Riverside En pub som du inte får missa. Mycket attraktiv med sitt läge och vackra inredning. Puben serverar mycket god mat och gott öl. Sommartid sitter du på terrassen och njuter av utsikten över Themsen, sämre dagar kan du värma dig vid någon av de två levande brasorna inne på puben. Puben har ett separat rum för familjer med barn.

WHITE SWAN

Old Palace Road Den här lilla gatan mellan parken och Themsen kantas av vackra gamla vitmålade hus, vissa är 400 år gamla. Här ligger också den vitmålade puben som drar dig till sig en kylig dag med sin värme från brasan. Här är det lågt i tak och inredningen andas gamla tider, mer pittoreskt kan det knappast bli.    Puben har en trevlig trädgård, även om flygplanen från Heathrow och tågen från London väsnas när de passerar Richmond. Här kan du få mat så länge puben har öppet. Ölet kommer från bryggeriet Courage i första hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *