Skolan i Kelin Kanda

Dagbok: Vi besöker Kelin Kanda

Imorse blev vi hämtade av guiden Jayantha som skulle ta oss till en by som heter Kelin Kanda.

Det vi hoppades på att få besöka var skolan, som under många år fått stöd från personer i Sverige via föreningen SweLanka (hoppas jag skriver rätt!)

När vi kom fran hade rektorn, Palitha, precis tagit bussen till byn. Jayantha fick tag på honom via mobiltfn och snart dök han upp, någon körde honom tillbaks på motorcykel.e

Vi blev visade runt och fick träffa ett par lärare, speciellt den nya engelskläraren var lätt att prata med och mycket mån om att svara på våra frågor.

Vi hade köpt med kakor och pennor att dela ut till eleverna i de olika klasserna. De yngre barnen tyckte det var jättespännande.  Det äldre barnen var lite mer reserverade.

Rektor Palitha berättade om all hjälp de fått via SwedLanka och hoppades på att det skulle kunna bli mer i framtiden.

Vi lämnade ett ekonomiskt bidrag till skolan och överlämnade de pennor och annat skrivmaterial som vi hade med från Sverige, mycket hade samlats in på Fröet.

Efter skolbesöket åkte vi till en kvinna som heter Kalugala Rupika. Hon är en av de fattiga familjer som får stöd från Sverige. Shalha Arvandi på Cafe Mässen i DV har hjälpt Kalugala och hennes barn att få sitt hus färdigt vilket hon var oerhört tacksam för ( vi hoppas kunna lägga ut bilder från det besöket) Vi överlämnade en summa pengar från Shahla och sedan fick hon och hennes barn de kläder och leksaker som vi hade med från Sverige, även de skänkta av personal på Fröet. Speciellt den lilla pojken blev glad över leksaksbilarna och mamman var mycket glad att få våra (oanvända) strandmadrasser.

Det var ett underbart varmt mottagande och vi blev bjudna på te och någon söt dryck frän palmfrukten.

De var en mycker intressant dag och vi hade mycket att smälta när vi kom hem till vår verklighet… att simma några längder i en skön swimmingpoll och invänta kvällens bufé i restaurangen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *