Hikkaduwa

Dagbok: Söderut till Hikkaduwa och Galle.

Det stora samtalsämnet idag är förlusten för Sri Lankan i VM (Cricket-  om ni inte har koll på det) Dom förlorade med endast 10 runs efter 50 overs och det vet ni så klart är en knapp förlust.

Trots förlusten var alla glada, söndag betyder ledig dag för många. Vi tog till Hikkaduwa, populärt bland hippies sägs det… vi vet inte alls om det stämmer.

Dagen bjöd på ”Turtle rescue project”, Mask Museum och det berömda portugiska fortet i Galle, byggt för 500 år sedan och det finns med på världsarvslistan. Ett oerhört massivt fort som verkar omöjligt att inta.

Vi frångick inte vår vana att shoppa och kom hem med en underbar batikduk till stugan. En ansiktsmask som ska bringa lycka, och en del T-shirts och kangas.

I Hikkaduwa gjorde vi en tur med en ”glassbottom boat” runt korallrevet, som fick oss att fundera över hur mycket skada detta orsakar på reven. Även projektet att rädda sköldpaddor verkar ologiskt och vi vill undersöka det här mer innan vi skriver något mer om det.

Tillbaka till vår lilla plats på jorden på Ceysand Resort, fick vi en efterlängdad stund i poolen… havet är tyvärr på humör med stora vågor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *