Några öar i Grekland

Några öar i GREKLAND

KALYMNOS

Kalymnos närmaste flygplats ligger på grannön Kos, en bilfärja från hamnen Mastahari går 4 gånger om dagen till Porthia hamn och huvudstad på Kalymnos. Kalymnos väljer man inte i första hand för stränderna men något är mycket speciellt med Kalymnos, väldigt många återkommer år efter år. Kanske måste man åka dit för att förstå det ? Vi har varit där närmare 10 gånger.

IKARIA

En pärla som få ö-luffare hittar till. Har bäst förbindelser till grannön Samos. Åk över de höga bergen över till andra sidan. Evdilos har blivit vår favorit, ännu är turisterna så få att få pratar engelska och siestan är siesta… alla vilar allt är helt tyst. Bortom Evdilos finns Armenistis med fina stränderna, och den vacker natur, en fd fiskeby som nu är en turistort av mindre format, känslan att man befinner sig i en liten grekisk by finns fortfarande.

PATMOS

Mindre än man tror, trivsam hamnstad och så klostret förståss, som inte är en turistfälla. Ta åsnestigen nerfrån klostret så får du se mycket på vägen.  Trevlig hamnstad där många färjor och kryssningsfartyg lägger till. En kall flaska retsina och lite mezzes på det lilla torget intill hamnen är bland de bättre sakerna livet har att erbjuda.

AGATHONISSI

En ö med få invånare och få besökare. En suverän ö för er som verkligen vill ta det riktigt riktigt lugnt ! En handfull pensionat i den lilla hamnbyn där färjan lägger till. Marias eller Seagull är bra val för dit boende. Middag på Seagul slår det mesta, genuint grekiskt och utmärkt mat. Vandra över ön, bada i de två närmaste vikarna.

ASTIPALEA

Charmig ö som ligger lite avsides men som är värd resan. Ön har oftast relativt lite turister, utom i augusti då den är proppfull av italienare. Charmig hamnstad där husen klättra uppför sluttningen. Vindmöllor och

NISSIROS

Vulkanö intill Kos. Förutom färjorna går dagliga utflyktsbåtar från Kos. Den stora vulkanen är den största sevärdheten. Stränderna är inte greklands bästa, öns plus är den stora vulkanen, naturen och de vackra byarna. Vår mopedfärd runt ön är en av de bästa vi gjort i Grekland.

LIPSI

Lipsi ligger mitt i Dodekaneserna, många har sett ön från färjan men få stiger av. Det borde fler göra för ön är värd att uppleva och upptäcka. Vandra till stränderna och njut av naturen och de otaliga blå små kapellen.

ANAFI

Anafi är ändstationen för de färjor som trafikerar ön. Därför blir Santorini närmaste ö, både på väg till och ifrån Anafai.
Anafi är verkligen värd att besöka. Helt olik sin världskända granne, på många sätt, kanske främst att turismen är blygsam trots att Santorini ligger så nära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *