Grekland

Grekland är ett land som älskas av många svenskar. Länge har det varit ett omtyckt resemål för charterresenären, men många har också fått starka band med landet via båtluffning.

Jag och min Eva har gjort många rundresor och har sett så många underbara öar och platser på fastlandet. En del av våra erfarenheter skriver vi om på den här webbplatsen.

Mest besökt av oss är Kalymnos, där har vi varit 15 gånger under de 28 år vi rest tillsammans. I informationen om Kalymnos hittar du också 2 kartor som jag ritat och som blev uppdaterade i maj 2016.

Senaste resan gjorde vi 13 maj – 3 juni 2016. Vi bodde som ett antal gånger tidigare hos Katina Moussas. Där har vi lämnat en dagbok och en digital kamera i rum nr 3, vi hoppas att de som bor i det rummet ska dela med sig av sina upplevelser på Kalymnos. Du kan läsa mer om det under Moussas Studios (se menyraden)

Agathonissi

Två grekagubbar på Agathonissi tar en titt på morgonens fångst av fisk. På brickan står deras frapés, iskallt kaffe.

En perfekt Ö-luffar rutt

Agathonissi är ett av stoppen som färjan Nissos Kalymnos gör 4 dagar i veckan.

Då startar den kl 7 från Kalymnos och går sedan via Leros – Lipsi – Patmos – Arki – Agathonissi – Samos där den vänder vi 15 tiden och går samma väg tillbaks till Kalymnos. Den brukar vara tillbaks kl 23-24.

Övriga 3 dagar går Nissos Kalymnos till Astipalea och tillbaks, utan några stopp på färden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *